2022. augusztus 4. Anita kutyanaplója

Ma kora reggel megérkezett Lujzi, egy négy hónapos energiabomba, aki a friss vízzel teli vödörből úgy ivott, hogy szépen beleállt a két első lábával. Lehet, hogy szereti a lábvizet? Csoki azonnal gyámjául szegődött, Kisbrúnó pedig őrült kergetőzésbe és birkózásba fogott vele éktelen ugatás közepette. Körülbelül egy óra múlva nyugodtak le. Elképesztő energiájuk, játékosságuk, életkedvük felvillanyozta a többieket is. Persze utána lett nagy csönd, pihenés, séta. Délelőtt a fenyők az első kertben hatalmas árnyékot vetnek, így minden kutyus ott ejtőzött.
Zolinak el kellett mennie reggel, ezért aztán a kutyák letelepedtek a kapuban és elkezdték várni. Mikor rájöttek, hogy Zoli később fog hazaérni, mint ahogy gondolták, Csoki és Kisbrúnó bejöttek a házba aludni. Csoki az ágyra telepedett, Kisbrúnó a kanapéra. Bajkál, Breki, India maradt a kapuban, Luna pedig az előszobában. Mira Lujzival ingázott a kapu és az előszoba között. Takarékra vette magát mindenki. Ezen közben gyanúm szerint Baltazár beleszeretett Indiába, mert nem mozdul mellőle.
Várunk egy yorki kiskutyát, Szindikét, aki ma csak napközis lesz, mert a gazdija elmegy fürdőbe, de estefelé már jön is a piciért.
Eközben váratlan fordulattal Barka kezdte el őrizni Indiát és nem India őt (Este mindig India van Barkával, hogy Bakra ne legyen egyedül, de most látványosan Barka telepedett le India mellé.).
Dél körül megjött Szindike is, nyolcéves yorkshire terrier. Soha nem volt még távol a gazdáitól és most kicsit megszeppent. Bevittem a karomba, ahol is kapott simogatást és kedvességet. Egy idő után nekilátott feltérképezni a házat. A lenti rész, amely lényegesen hűvösebb, úgy tűnt, jobban tetszik neki, mert oda telepedett le. A többi kutyustól tart kissé, ezért ezt nem is erőltettük. Gyönyörű szemei és rendkívül kedves ábrázata megindító. Kifejezetten csinos kiskutya.
Aztán egy fél órán belül befutott Millike is, aki már volt nálunk, és azonnal birtokba vette a ház összes bútorzatát, a lenti kanapét is beleértve (Értem ez alatt, hogy lepisilte. Szerencsére könnyen takarítható, így ez nem volt gond.) És már majdnem elfelejtettem, hogy Millike kedvenc szokása volt a hajcsavaróimat rágcsálni. Szerencsére ő nem felejtette el tudta, hol tartom őket és szépen kiszolgálta magát.
Egy óra körül jár. Mindenki ismét lecsendesedett, az új kutyák hozta izgalom elült.
Fél háromkor Millike nyitotta meg a hancúrt azzal, hogy egyszer csak Csoki orra elé pottyant a heverőről. Ettől aztán felélénkült mindenki. A bentiekhez csatlakozott Lujzi is, aki ifjú kora ellenére igencsak nyitott a kópéságra.
Odakint Baltazár és Mira hempereg, Breki Mexicóban alszik, Bajkál és India a kaput őrzik, Luna a terasz melletti bokor alatt piheg, szomszédságában egy vödör vízzel, Szindike pedig a nappaliban pihen egy kis tál víz és étel társaságában, amit a gazdái hagytak itt neki. Nagyon meleg van.
Délután végre hazajött Zoli, és mindenki magára talált. Öt óra felé elvitték Mirát. Nagyon nagy volt az öröm mind a gazdák, mind a kutyus részéről.
És aztán megjött Bogyó is…és aztán kiderült, hogy Baltazár az Özvegy Karnyónéból (India) átszeretett Bogyókába, a tíz hónapos vizslalányba. Most már egyértelművé vált számunkra, hogy Baltazár a szerelem rabja. Mindenkibe beleszeret, akit meglát.
Ezen közben Milli, Kisbrúnó és Lujzi egyetlen gombócként hemperegnek a szobában, és már végképp nem lehet tudni, hol kezdődik Lujzi és hol végződik Milli. Akár egy rajzfilmben.
Este elvitték Szindikét és Csoki is beköltözött a szobába Bogyókával együtt. Lassan elalszunk. (Ma nem mindenkiről készültek fényképek, majd holnap bepótoljuk.)

Csoki és gyámleánya, Lujzika
Hűha (Csoki és Millike)
Leendő vőlegények (Csoki és Baltazár)
Szindike vagyok
Aranyló kutyák (Lujzika, Luna)
Végre itthon! (Breki)