2022. december 28. Róma a Macskavárban

Igen, úgy látszik nem minden út vezet Rómába, van, amikor a Macskavárba vezet. Merthogy ma két római kötődésű kedves kuncsaft is érkezett: Minerva és Appia. Minerva ókori római hitvilág egyik istennője, okos, jó stratégiai érzéke van, konfliktus helyzetben is az eszére és nem a szívére hallgat, jó gyakorlati érzéke van, s képes előre tervezni, legalábbis a wikipédia szócikkének a szerzője szerint. Appia pedig – gondolom – a Via Appiáról kaphatta a nevét, ami a Római Birodalom legfontosabb útja volt. 
A mi Minervánk egy nagyon kedves, gyengéd lelkű, okos, szeretetéhes kutya. A háziak – Bajkál, India és Breki – azonnal befogadták és a délután nagy részében a kertben kószáltunk, illetve megigazítottuk a kenneleket. Sötétedéskor bejöttünk, Minerva rá se hederít Minyonra, Minyon meg Minervára. Most épp a lábunkhoz fekszik és felkínálja a hasát egy kis vakargatásra. Estefelé érkezett a másik római illetőségű vendégünk, Appia, egy jól nevelt drótszőrű németvizsla, tényleg nagyon képzett, egyelőre csak ismerkedni jött, azt hiszem, jól sikerült ez az ismerkedés, mert nálunk tölt majd 4 napot. Minderva csak holnapig marad, kár, mert nyomban megkedveltük egymást.

Igen, én vagyok az a okos, jó stratégiai érzékkel rendelkező valaki, aki a konfliktus helyzetben is az eszére és nem a szívére hallgat