2022. július 18. Megjött Zoé és Pepin, elment Lili és Lulu, mi meg maradunk itt, neve is van: Macskavár

A címben úgyszólván minden benne van. Mindenki jól van, kint ülünk a teraszon Zoéval és írjuk a kutyanaplót. A holnapit majd ő írja csak egyedül. Hát mik is történtek ma, lehetetlenség elmondani egy napot, de azért mégis próbálkozik az ember nap mint nap. (Ez így már elég sok „Nap”) Minyon kicsit jobban van, de szegényre újra ráijesztett Nasi és Rudi. Valahogy bejutottak az emeletre és nekitámadtak, de Anita szerencsére rögtön ott termett és rendet teremtett. 9 körül érkezett Zoé, nem sokkal utána Pepin. A Sörgyári Capricco Pepin bácsijáról kapta a nevét, nagyon szelíd, kedves, jól nevelt kutya. A gazdája, Villő a Mátrában nyaral, persze nemcsak ő, hanem az egész család. Pepin először a nyári konyhába húzódott, de aztán hamar csatlakozott a falkához és délután már észvesztő tempóban fogócskázott Pankával, Rudival, Brekivel és Indiával. Bajkál rosszallóan nézte őket a bőrkanapéról. Rudi délután három körül elvonult aludni a Rover alá, mi meg tűvé tettük utána a kertet, mire végre előbújt, alaposan ránk ijesztett. A benti szekció mindeközben játszott vagy aludt, ezek pedig a következők voltak: Lulu és Lili – elválaszthatatlanok mint Starsky és Hutch vagy mint Derrick és Harry -, Millike, a hat hónapos vattacukor kutya és Nasi, akiről már igazi sztárfotók is készültek. És most szóljunk pár szót Fótiról. Ha valaki bárhol bármit enni kezd, Fóti azonnal ott terem és követeli a részét. Próbálom erről leszoktatni, ma csak akkor adtam neki egy falatot, ha leült. Pontosabban lefeküdt, magyarán ha azt mondom neki: Fóti, ülj le, akkor lefekszik. Remélem, tovább is jutunk majd ennél, mert ez azért nem túl nagy eredmény sem Fóti, sem az én részemről. Panka is csatlakozott ma a kunyizókhoz – Zoé kifejezése -, de ő csak odajött és elegánsan elfogadta az ajándékot, szó sem volt követelőzésről. És Breki is csatlakozott a kéregetőkhöz, és nála finomabban senki sem tudja elvenni a falatot az ember kezéből. És most jöjjön Brunó! Brunóban annyi az energia, mint egy születő csillagban. Megállás nélkül játszik, labdát vagy botot hoz, kedveskedik és ha belenéz az ember a tiszta, ártatlan szemébe, hát majd elolvad. Zoé ma 5 kutyapancsit is rendezett, ami azt jelenti, hogy a locsolást megszakítva a kutyákat kezdi locsolni, de ebben a starndolásban csak Bajkál, India, Brunó vesz igazán részt, Panka egyszer közelről szemügyre vette a fröcskölődést, de aztán hamar otthagyta a vircsaftot, neki ez a méltóságán aluli dolog.
Délután elvitték Lilit és Lulut, és volt itt egy hölgy egy kis fekete Buksival, fölmérni a terepet. Aztán megjött Zita Esztikével és a barátnője, Marietta Alízkával. Zoén elvégeztek egy glutén tesztet, amit az „áldozat” nem vett jó néven. Azután estig beszélgettünk. Amikor elmentek, következett az esti etetés. Anita a bentieket, Zoé és én a kintieket etettük meg.
Most még mindenki itt van körülöttünk, kivéve Nasit és Millikét, ők már bent alszanak. De itt is mindenki alszik már, Csak Zoé és én vagyunk ébren, illetve Anita, de ő fönt van ébren, mi meg lent. Barka, akinek lassan széle-hossza egy, bent alszik Indiával, aki a Mexico-ban olyan mélyen elaludt, hogy nem  is hallotta meg a vacsora hívó hangjait, alig tudtuk felébreszteni. És akkor aludjon mostmár mindenki jól.

Pepin vagyok, de nem bácsi
Libasor
Trió
Mi ketten
Rudika
Az újak: Rudi, Pepin
Hippi az erdőben