2023. augusztus 15. Emberek

Ez a blog most úgy szól a kutyákról, hogy az emberekről szól. Mert nincsenek kutyák emberek nélkül, mint ahogyan emberek sincsenek kutyák nélkül. Szóval most jöjjenek az Emberek!
Tegnap János, River és Kyle gazdája betett egy zsák kutyatápot az udvarunka. De betett mást is: egy üveg francia pezsgőt. Egy olyan igazit. Mi a Pannóniáig jutottunk eddigi életünkben, szóval kicsit megilletődötten tettük be a hűtőbe az amúgy lehűtött palackot. Délután aztán eszünkbe jutott, hogy augusztus 2-án elfelejtettük megünnepelni a házassági évfordulónkat. (32) eddig még sosem feledkeztünk meg róla, de most… Most igen. Hát pont itt van ez a francia pezsgő! – gondoltuk szinte egyszerre, aztán felbontottuk és meg is ittuk. Csodálatos zamata-íze volt, bár tartok tőle, hogy amatőr pezsgőivókként képtelenek voltunk érzékelni a pompás nedű mélyebb rétegeit. De a lényeg, hogy mégiscsak megemlékeztünk a a házasságunk évfordulójáról, csak 12 nap késéssel, viszont Philipponnat pezsgővel.
Ma délelőtt váratlanul megjelentek Szervó Katiék. Kati Breki mentora, a régebbi blogokból ismerheti már a történetüket a mélyen tisztelt közönség. Hoztak egy nagy zsák kutya- és egy nagy szatyor embereledelt, amibe belértendő egy üveg Nyakas (Aligvárom). Délután Anita zúzapörköltet főzött, mert Zolikánk ma hazaígérkezett és ez az egyik kedvence. Anna, a barátunk és hátsó szomszédunk egyszerre csak ott termett a kerítésnél és megkérdezte, nem innánk-e meg együtt egy pohár hideg sört. Persze hogy megittunk és aztán beszélgettünk sokáig erről-arról, magunkról, az életünkről. Aztán kinyitottuk Szervő Katiék Nyakasát is és elkortyolgattuk.
Ma délután megérkezett Rémusz, Péter és Kati kutyája (ők a Tintaló társulás), és Péter azzal kezdte, hogy van egy feladatunk, mégpedig az, hogy meg kell kóstolnunk Kati fűszeres paradicsombefőttjeit, egészen pontosan 2 különböző színűt, merthogy másfajta paradicsomból másfajta ízesítéssel készültek. Délután megkóstoltuk őket, el voltunk ragadtatva és azon nyomban világos volt előttünk, hogy ezekhez az isteni pürékhez pizzát kell majd sütnünk a kemencében.
Mindeközben a kutyák a legnagyobb békességben vettek körül bennünket, őszinte érdeklődést mutattak a zúzapörkölt iránt, játszottak, aludtak, bóklásztak. A legújabb kutyaékességek Nara és Kókusz. Nara fenséges szamojéd lány, akivel ily módon rokonságban vagyunk, hiszen mindketten az uráli nyelvcsalád élővilágából származunk. Kókusz meg mintha Nara kisebb kiadása lenne, egyébként spicc. Mindenki más jól van, nagy kedvvel és étvággyal töltötte a napot. Most pedig következzen a takarodó előtti névsorolvasás: Nara, Kókusz, Lili, Lulu, Szofi, Ödön (Döncike), Lola, Rémusz, River, Kyle, Nina, Bajkál, India, Breki. Jó éjszakát!

Finnugor rokonom, Nara
Aranyifjú (Kókusz)
És én? (Lili)
Na és én? (Gréta)
Na jó, én még csak... (Gréta)
Barátnők ép fogsorral (Gréta, Ella)
Hát, én mit is mondhatnék...... Talán csak annyit, hogy Tamara! (Lola)
Talán kicsit misztikus ez a fény mögöttem... (Nara)
Sanyi érkezése
A Philipponat