2023. július 2. Mai kutyaság

A házunkban megelevenedett Örkény Macskajátéka azzal a kis különbséggel, hogy itt nem két idősődő hölgy harcol egy úrért, hanem két idős kutyaúr harcol egy szintén nem túl fiatal kutyahölgyért. Vagyis Báró és Rémusz vetélkednek India szívéért. A hölgy mindenesetre mindkettőtől undorodik kissé. Az urak ennek ellenére megpróbálnak egymásra morogni. Az egyik alig tud járni, a másiknak alig van foga (azok is kifele állnak a szájából). Báró bicegve, botladozva támad Rémuszra, aki ugatja, bár nem túl meggyőzően. Szinte látom kezükben a sétabotot, ahogy lengetve rázzák egymás felé. A Macskajáték felállása szerint Csermlényi Viktor bonviván kétségtelenül Rémusz lenne, India pedig Orbánné.
Báróra leginkább a Luxemburg grófjából Sir Basil szerepe illene Feleki Kamill megformálásában: (szívem szeret, valóság ez nem álom…szívem szeret, örömmel konstatáááálom)
Na, de nézzük a többieket! Tegnap jött egy elbűvölő kutyus, aki a Süti névre hallgat. Gyönyörű, pompás bundája van és fejecskéje egy rókához hasonlít, fajtája Pembroke Welsh Corgi. Minden kutya nagyon szereti, a nap nagyrészében pihen, de most délutánra visszatért a többiek közé.
Ma megérkezett Cöki és Porcukor. Cöki a golden retriever félénk, azonnal megadja magát bárkinek, míg Porcukor valóságos harci bébi, Kyle-t is mindig helyreteszi. Porcukor ettől függetlenül függ Cökitől, mindenhova követi, mindig ott van, ahol Cöki, nem téveszti szem elől. Nagyon kedvesek. Tegnap elment Boglárka és Kóla 2, holnap pedig jön az elbűvölő, gyönyörűséges Luna, az okos, szépséges Nina és Lili, akit nem ismerünk még, de reméljük, hogy jól fogja itt érezni magát.
Kyle és River most kezdtek bele egy játékba, amelynek leginkább a porban fetrengés nevet adnám. Hemperegnek és hempergetik a többieket.
Ahogy hűvösödik az idő, úgy élénkül fel mindenki. Nemsokára etetés, majd egy kis játék és pihenés következik.
Szép estét mindenkinek!

Csermlényi Viktor (Rémusz) hátulról közelíti szíve választottját, Orbánnét. (India)
Szívem szeret, valóság ez nem álom...szívem szeret, örömmel konstatáááálom - Sir Basil (Báró)
Sir Basil bánatában homokkal szórja be magát (Báró)
Orbánné fokozódó undorral fordul el csábítójától (India, Rémusz)
Én vagyok az, Süti!
Én meg Porcukor vagyok.
Én meg Cöki!
Bajkál néni vigyáz rám
Meg India néni!
Játszunk is!
Add ide a füled! (River, Kyle)