2022. június 30. Szofi, Baltazár, Breki és a többiek Zoé nélkül maradnak

Zoé ma elmegy, de július közepétől megint itt lesz. Tegnap sokat dolgoztunk, helyet csináltunk az új medencének, Zoé meglocsolta a pados kertet, megitatta a pálmaliliomokat. Ilyenkor a legszebb a kert, a locsolás után kiengedik fenséges illataikat a fenyők, leanderek. A vacsorát tegnap is az nagyteraszon költöttük el az összes kutya társaságában.  Anita szervírozza ezeket, és működését élénk ebfigyelem övezi. A legfigyelmesebb ezúttal Baltazár volt, aki kihasználva egy egyetlen alkalmas pillanatot, ellopta a vastagkolbászt és eliramodott vele. Csak akkor jött elő, amikor a kolbásznak már semmilyen nyoma nem volt. Úgy látszik, Don Zsömike, a kolbászbűnözés ifjú úttörője hagyományt teremtett Kovács Zoltán hentesmester kolbászának az elrablásával, mert azóta sokasodnak az esetek. Így aztán kolbásztalan volt az este, de Zoé amúgy sem kolbászkedvelő. Mindent megkóstol, megízlel, de óvatosan, megfontoltan eszik. (Nem úgy mint a fentebb említett négylábú töltelékáru-tolvajok.) Tegnapelőtt például fokhagymás -vajas-olivás garnélát ettünk, de ebből Zoé csak egy db. garnéla negyedét ette meg. Azt mondta, finom, de azért mégsem ette meg azt az egyet sem. Na de föl vagyunk szerelkezve műzlikkel, gabonapelyhekkel, csirkemellsonkával, narancslevekkel és jégkrémekkel is, ha Zoé vagy Léna megéhezik, akkor ne legyen baj:) Tegnap a lovaglásból visszaérkezve egy szatyornyi főtt ételt is hozott, Attila, az édesapja mindig ellátja finom étkekkel, de ezek Zoé megfontolt táplálkozási stílusa miatt nem mindig kerülnek Zoé bendőjébe. A gasztronómiai témakörbe tartozik, hogy Szofika tegnap dinnyét evett, finom, hűtött görögdinnyét, bizony! Amint a Mecico-ban hűsítettem magam a dinnyével, Szofika odaült és vágyódva nézett a dinnye felé. Megkóstolta és látszott, hogy ez bizony ízlik neki, úgyhogy együtt eszegettük meg a negyed dinnyeszeletet. Még nem láttam kutyát dinnyét enni, de Szofi gazdája azt mondta, hogy nem akadt még olyan zöldség, amit meg nem evett volna, az almát meg a sárgarépát kifejezetten szereti.
Vacsora után a csillagos eget néztük egészen éjfélig tegnapelőtt és tegnap is. Zoét mélyen érdeklik a bolygók, csillagok és fekete lyukak. Megkerestük a Nagygöncölt meg a Kisgöncölt, a Sarkcsillagot, az esthajnalcsillagot és a Tejútban gyönyörködtünk. Az összes kutya körülöttünk feküdt, kivéve Indiát, mert ő Barkával tölti az éjszakákat a karámban, hogy Barka ne legyen egyedül. Mert ha egyedül van, sír. Mindenki sír egyedül, csak nem szokták meghallani az emberek ezt a sírást. Most majd megreggelizünk, aztán nemsokára Jönnek Baltazárért, aki most csak ismerkedni volt itt, majd vasárnap jön hosszabb időre. Tegnap lemerült a „céges” telefon, úgyhogy nem vettünk fel egy csomó hívást, de most reggel már visszahívtam mindenki. Már most forróság van, kezdem a növények locsolását. Ja, tegnap volt nagy kutyastrandolás, Zoé locsolta őket vagy egy órán át. Nagyon szeretik a vizet, de azért nem mindenki, pont a vendégek nem szeretik. De Bajkál és India odavan érte. Barka meg lassan kidurran, akkora a hasa.
Változások! Zoé visszajött, vasárnapig itt lesz, és Drazsé megérkezett!!! Megnyugodott, Zoé beszélte rá, most bent alszik, Mindenki lassan aludni tér.

Nso Csi (apacs szó, a jelentése Szép Nap. Nso Csi Incsu Csunna lánya, Winnetou húga)
Nos...