2022. július 6. Helyszíni szemle

Az éjszaka nyugodtan telt, mindenki jól van – evett, ivott, játszott, kivéve Pankát, ő nem vesz részt ilyen kommersz dolgokban. Szóval minden rendben van, azaz mégsem, mert a tegnapi párnaátalakítási műtétek után ma újabb kirívó példájának lehettünk úgyszólván szemtanúi, de végül csak fültanúi voltunk, hála a Lipóti Pékség hangos papírzacskóinak. A zacskókban úgyszólván fissen sült szezámmagos kiflik voltak a reggelinkhez előkészítve. Ezek a kiflik pár másodpercre magukra maradtak, azaz dehogy, mert az asztal szélénél nyomban megjelent két őszinte kutyaorr és az egyik orr, amely egy fekete, zilált külsejű kiskutyában végződött, máris az asztal tetején termett és a földre rántotta a zacskót, mire az elkövető és tettestársa azonnal megragadott egy-egy kiflit és enni kezdte. Szerencsére a hatból négyet a hangos zacskózörgésnek köszönhetően meg tudtam menteni, így végül is mindenki jól járt. Nem tudom azonban nem észrevenni, hogy a kert bűnügyi statisztikája romló tendenciát mutat. A kolbász- és szalonnabűnözés után tegnap megjelent a párna, ma pedig a kiflibűnözés. Kameránkkal ráközelítettünk a tegnapi esetre, fotók segítségével mutatjuk be a drámai történések egy-egy meghatározó pillanatát és egyúttal kérjük kedves olvasóinkat, hogy hasonló eseményeket észlelve haladéktalanul értesítsék a Bűnügyi figyelő szerkesztőségét! ( Columbo, 10. évad, 2. rész: Vigyázat: a gyilkosság ártalmas az egészségre!)  

Panka, aki minden gyanú felett áll. Ártatlansága biztosabb, mint a Newton-i világkép.
India, a makulátlanul tiszta lélek, az öntözőslagoknak azonban nem tud ellenállni. A számtalan helyen spiccelő tömlők kizárólag az ő számlájára írandók!
A Breki nevű elkövetőt két rendbeli tolvajlás terheli. Harminc deka vastagkolbász és 2 db. lipóti kifli
Baltazár és Barka, a tegnapi párnacunami főszereplói
A szem a lélek tükre, az elkövetőé is
Az 1. számú helyszín, a Gyopár kertjében, Zolika pehelypárnájának tollai hevernek a sívó homokon
A 2. számú helyszín egy másik ügy gyanúsítottjával
Mi lenne, ha azt mondanám, hogy együtt csináltuk? Á, az nem volna becsületes dolog
A 2. számú helyszín. Bal oldalon a biztonsági őr hátát láthajuk, amint arra a test állásából következtetni lehet, az őr inkább legeléssel, mint az események kézben tartásával múlatja az időt. Jobb oldalon a távozó tettes farka látható
A biztonsági őr elvezeti a tettest
Figyelmük azonban hamar a táplákozás gyönyörűségei felé fordul. Bár Baltazár nem érti, mért kell leveleket enni, de ha ehetőek, miért ne?