2022. augusztus 18. Hőség-csütörtök

Mindenki jól van, csendes volt az éjszaka. Én kint aludtam a teraszon, Gigi és Szofika -olykor Cöki – az én ágyamon Anitával, Szofi a heverőn a felső nappaliban, a háziak meg ki-ki a helyén. Tegnap volt egy kis kellemetlenség: jött volna egy Pepe nevű kutyus 28-tól, és beszéltünk is erről már a gazdájával valamikor a nyár elején, de a telefonszámát sajnos nem mentettem el, így nem tudttam neki szólni, hogy augusztus 26-tól szeptember 3-ig nem fogadunk kutyákat. Igaz, kiírtam még július közepén a honlapra és a goggle-be is, Pepe gazdasszonya ráadásul nézi is rendszeresen a honlapot, de valahogy mégis elkerülte a figyelmét. De szerencsére meg tudják oldani Pepe felügyeletét, úgyhogy megkönnyebbültünk. Volt más kutya is, akit épp a zárva tartás miatt kellett visszautasítani, az egyik egy másfél kilós kiskutya, a neve és neme tisztázatlan maradt, mert egy bizonyos főnök titkárnője volt a szállás intézője, és benne annyi ragadt meg a kutyusból, hogy kb. annyit nyom, mint egy vasárnapi családi marhapörkölthöz szükséges lábszár.Ez a kiskutya 1 hónapot töltött volna itt, dehát ő is pont rosszkor érkezett. Akárcsak a két afrikai oroszlánkutya és Luna, Tünde az édes, fekete medvetappancsos kutyakölteménye. Más volt a probléma tegnap Alfival, Judit és Nandi husky-jával. Judit egy ideje rendszeres olvasója a naplónak, a férje önkéntes tűzoltó, nagyon kedves emberek, van egy 21 éves fiuk és egy 1 éves husky-juk. Tegnap eljöttek ismerkedni. Tegnapelőtt azonban kémiai változás állt be a kertben: India tüzelni kezdett, tegnap pedig csatlakozott hozzá Bajkál. Egyik kutyának sem voltak soha kölykei, megfoganni nem tudtak, de még mindig tüzelnek. A felszabaduló feromonok megtették a hatásukat: Alfi felcsapta a farkát, a tartása feszült lett, és elkezdett egyrészt mindenkit maga alá rendelni, másrészt nyomban megpróbálta magáévá tenni először Indiát, aztán Bajkált. De ennél aggasztóbb volt, hogy Bajkállal megpróbált tengelyt akasztani, vagyis a nemi feszültség mellett a pozícióharc is elkezdődött. Márpedig Bajkálnak meg kell őriznia a pozícióját, mert ő igazgatja a panziót, ő tart rendet, ő vigyáz mindenki biztonságára, ha vveszekedés van, nyomban ott terem és szátválasztja a pörlekedőket, szóval Bajkál pozíciója tabu, nekünk éppúgy vigyáznunk kell rá, mint neki. Alfi viszont jóval erősebb és energikusabb, 1 éves kan, abszolút alfahím, úgyhogy úgy döntöttünk Judittal és Nándival, hogy inkább elhalasztjuk Alfi vendégeskedését.
Zoé kitisztította a kertet, friss vízzel kínálta folyton az állatokat és csinált egy jó egyórás kutyapancsit is, aztán este elvitte Zita, mert ma vért vesznek tőle. Allergiás valamire, azt próbálják kiderítani. Boglárkának elkelt az első képe, Molly portréja. Boglárka a Sövi család női tagja, Maki, Kismaki és Mikromaki gondozója –  ők Söviék -grafikus és a kutyákról kérszit portrékat. Nemsokára megérkezik Budapestről Sára, az angol agár, ma még csak ismerkedni, és ha minden jól megy, akkor holnap már panziózni. Írok még ma.

Megjött Sára, szépséges, vékony, pengekutya, szelíd, félénk, intelligens. Nyomban összebarátkozott mindenkivel. Most csend van és hőség. Íme pár pillanatkép egy macskavári hétköznapból.

Sára
Alfi
George Clooney alsó fogsorral
Szofika és Breki biztonságos, meleg otthonra vágynak
Szofika és Bajkál megszerették egymást
Cöki és Szofika birkózik
Barka a zöldséges kosárban