2023. április 29. Breki naplója – Tobozolás

Ma már nagyon sokan voltunk. Itt volt Kyle, River (délután hazamentek), Brutus, Vizsla Zsömi, Szofi, Folti és Nina.
Hatalmasakat játszottunk. Brutusz, aki kicsit tartózkodó, mert ő nagyon pici kutya, mára szépen felbátorodott és igyekezett a csapattal lenni. Első látásra megtetszett neki Folti, heves farkcsóválással üdvözölte, és egész nap igyekezett a közelében lenni.
Az egész társaság levonult a Mexikóba és ott indult el a végtelen játékok sora. Először is mindenkinek lett egy toboza. A tobozos játék az a játék, mikor mindenkinek van saját toboza, amit szétrág. Talán River kezdte az egészet, a többiek pedig elkezdték utánozni. Szaladgáltak tobozzal a szájukban, aztán leültek és ünnepélyesen szétrágták. Én természetesen nem vettem részt ebben a mulatságban, helyette Anitánál pihentem, és mikor megsímítottam az arcát, majdnem kinyomtam a szemét, de nem haragudott.
Kyle pedig kinyitotta a Mexikóban lévő hűtő ajtaját és kivett belőle egy befűszerezett tengeri halat, majd megette. Ezek után többször is benézett a hűtőbe, hátha akad még valami ínyencség. Utána benézett a szekrényekbe is. Kyle javára legyen írva, hogy a hűtő rosszul záródik.
Szofi és Folti egész nap egymással játszottak: körbefutották a házat, a kertet, az erdőt. Szofika ezen kívül még egy flakont is hurcolászott mindenhova féktelen boldogsággal. Zsömi Brutuszt nyaggatta, aki viszont Foltit nézegette, mint már azt korábban írtam. Nina délután jött. Egyedül is szeret lenni, de most Szofival és Foltival különösen jól kijött. Öt óra felé berohantak a házba, egyenesen fel a lépcsőn. Emlékeztek rá, hogy már voltak itt korábban is, és úgy viselkedtek, mint akik nosztalgiáznak.
Szóval ez volt ma. Mindenki elfáradt a nap végére. Ettünk és lassan lepihenünk. Brutusz már bent van Anitánál Zsömivel. A többiek még játszanak, de nemsokára bejönnek ők is.

Tobozolás (Kyle)
Tobozolás (Zsömi)
Tobozolás (Nina)
Tobozolás (Szofi)
Önkiszolgálás - Szofi kieszi a jutifalatokat a zsebemből
Imádom a frigókat! (Kyle)
Ez a hal igazán finom. Pedig azt se tudom, hogy ez durbincs. (River))
Lehet, hogy nem kellett volna elvennem?
A szekrényben nincs hal. Kár! (River))
Hunyd le a másikat is! (Bajkál, Nina)
Zsömi vagyok!
Pihenek egy kicsit. (Szofi)
India nénit is szeretem (Szofi, India)
Kiesik a nyelvem (Folti)
Igen, én "az" a Brutus vagyok!
Szabad egy táncra? (Szofi, Folti)
Sokan vagyunk