2023. július 18. Napirend

A Macskavári Kutyatábor napirendje

1. 05:00: Ébresztő Kinyitom a Kutyakert ajtaját és vad örvénylés közepette kiömlik a négylábúak népe.
2. 05:06: Reggeli torna (Játék, rohangálás,fölugrálás, kirobbanó életöröm, mert kezdődik egy új nap.)
3. 06:00: Zászlófelvonás (Felvonjuk a Macskavár Zászlaját, amin ez áll: Ne ugass hiába!)
4. 06:10: Udvari reggeli (A betonjárdát végigszórom száraztáppal, amit a kutyák békésen föllegelésznek.)
5. 06:30: Szabadfoglalkozás
6. 10:00: Levonulás a Kutyakertbe (A Kutyakert egy nagy, elkerített terület, ami az akácfák védelme alatt áll, ide egyáltalán nem süt be a Nap, hűvös van. Nagy edény friss ivóvíz (nagyvajling) és egy bádog fürdőteknő várja a pancsolni vágyókat.) Ilyenkor mindenki csökkentett üzemmódra áll át és átpiheni a kánikula legforróbb óráit. Azért játszanak is, de inkább alszanak, főleg, amikor a Lányok könyve 1981-es kiadásából ismeretterjesztő cikkeket próbálok fölolvasni nekik.
7. 17:00: Átvonulás a Macskavári kertbe (A reggelihez hasonló intenzív játék, olyanok, mint mi voltunk kiskorunkban, estefelé jött csak meg a kedvünk a közösségi játékokhoz.)
8. 19:00: Vacsora (A Nap talán legizgalmasabb része, amely így zajlik: először mindenkit behívok a saját vacsorázó helyére. Cöki és Porcukor Barka karámjában, River és Kyle a két színes bódéban – ezek a Kutyekerten belül találhatóak -, Nina a Bojti kennelben, Döme a Tisza kennelben, Lizi a Moha kennelben, Rémusz a Száva kennelben, Panka a lenti nappaliban vacsorázik. Ha többen vagyunk, akkor is van mindenkinek külön, privát vacsorázó helye. Miután mindenki a helyére került, kimérem az adagokat és mint valami pincér, kihordom az ételeket a helyszínre. Senki nem türelmetlen, mindenki békésen kivárja a sorát. Utoljára kapnak a mieink, Bajkál, Breki és India. Miután mindenki kinyalta a tányérját, összeszedem az edényeket majd elmosom őket a kútnál, ezután újra kiengedek mindenkit.
9. 20:00 Locsolás (Ez a nap fénypontja – persze a vacsora mellett -, a panzió lakóinak egy része boldogan bukfencezik a vízsugárban, megpróbálják megharapni újra és újra, közben futkároznak, fogócskáznak, bukfencet hánynak. Ilyenkor mindenki bekapcsolódik a játékba, de nem mindenki a fürdőzésbe.
10. 22:00 Takarodó (Lassan mindenki elfoglalja kedvenc alvóhelyét, az utóbbi napokban önszántukból visszavonulnak aludni a Kutyakertbe. Mindenki csöndes, elvétve van csak ugatás, akkor sem ők kezdeményezik, hanem a szomszéd kutyák.)

Magatartás értékelés a 2023. július 18. napra vonatkozólag
Döme: 5 (Döme ma érkezett, szépséges, nyugodt, kiegyensúlyozott berni pásztor, 7 hónapos gyerek, csupa szeretet, kedvesség, azonnal elrabolja az ember szívét. Nem sírt a gazdái után, gyakorlatilag azon nyomban beilleszkedett a falkába, amint megérkezett. Mentorául engem választott, sokszor csak úgy odafut hozzám és megnyal. Nyilván a biztonságérzetét erősítő falkavezérnek néz.

Cöki és Porcukor: 5  Ők a legelevenebbek ebben a hőségben. Az étvágyuk határtalan. Cöki továbbra is fékezhetetlen, de azért fejlődik szépen, szerintem most sokkal fegyelmezettebbek, mert napirend van. Cöki és Porcukor Barka karámjában vacsorázik, az első két napon még úgy kellett becipelnem őket, de tegnap már maguktól mentekbe. Nagyon okosak:)

Panka: 5 Panka varázskutya. Minden nap meglep bennünket a végtelen intelligenciájával, kedvességével, játékosságával, és persze nem mellesleg, a szépségével.

Nina: 5 (Nina hasonló kvalitásokkal rendelkezik, mint Panka – és mint a többi kedves kuncsaft -, de engedelmességben ő viszi el a pálmát. Első szóra megcsinál mindent, sosem ellenkezik.

River és Kyle: 5 Ők teljesen megváltoztak és csakis előnyükre, bár imádni valóak voltak eleve, de azért mégis: megkomolyodtak, munkát, feladatokat találtak maguknak és mindezt a legnagyobb örömmel, lelkiismeretesen végzik. Kyle az irányító, amint már korábban írtam, Bajkál helyettesévé léptette elő magát és immár ketten felügyelik a rendet.

Rémusz 5 Rémusz külön életet él, néha vagyül a kutyanéppel, de leginkább csak ide-oda lódul a kertben, többnyire énutánam jön. Végtelenül kedves, meg-megnyal, aztán gondol egyet és bevonul a nappaliba aludni, mert ott is hűvös van. Rémusz egyáltalán nem iszik vizet, ezért az ennivalójába kell tölteni a megfelelő mennyiségű vizet vagy tejet reggel és este.

Lizike: 5 Lizike már oldottabb kicsit, az első 2 nap nagyon félénk volt, de Anita kitartó munkája egy kicsit enyhített ezen. De az igazi fordulatot ma várjuk, mert jön a két nagyszerű kis önkéntesünk, Léna és Zoé, és náluk jobban senki nem ért a kutyák szelidítéséhez. A mai napjukat Lizikének szentelik. Hát egyelőre ennyien vagyunk, de ma jönnek új vendégek, többek közt Bogyóka, a dandártábornok, aki majd átrendez itt mindent:)

Döme vagyok, ma érkeztem. Jónak tűnik ez a hely, na és a cimborák is. (Döme)
Gyere Döme, itt bográcsban főtt valami, nézzük meg közelebbről! (River)
Ha nem jössz, akkor egyedül folytatom a felderítést! (River)
Én nem vagyok híve az ilyesminek. Ha adnak fogadd el, ha nem, akkor is! (Panka)
Jól hallom ezt? (Nina)
Nekem még mindig ez a kedvenc helyem, nem is tudom, miért. (Lizike)
Azt hiszem, az előbb megpróbáltam elkapni a vízsugarat. (Kyle)
Ma itt volt a gazdám, meglátogatott bennünket! (River)
Indiától tanultuk ezt, csak azt nem tudjuk, mire jó ez az egész fahordás. (Cöki, Porcukor)
Nőőőők! Annyi nő van itt, hogy nem győzöm őket! (Rémusz)
Ugyan. A fiúk hajlamosak nagy feneket keríteni ennek a dolognak. Én nem. (Breki)