2024. március 17. Zoé levele

Az utóbbi napokban nem írtam blogot, mert úgyis csak Indiáról tudtam volna… És hát még ez a blog is leginkább róla szól.
Ezt az üzenetet tegnap kaptam Zoétól, és – természetesen a hozzájárulásával – most megosztom azokkal, akik elolvassák. Zoé és Léna a barátaink lányai és az elmúlt nyarakon sok időt töltöttek nálunk, gondozták – szerették – a kutyákat, a kertet és persze játszottak, lévén gyerekek. Csodálatos lények, természetesek, okosak, csupa empátia és tapintat és humor mindkét lány. Mindig ünnep, amikor nálunk vannak.

„Szia Zoli, sajnos csak most láttam a hírt Indiáról… Nem tudom szavakba foglalni, mennyire sajnálom és hogy mennyire bűntudatom van. India remek kutya volt, és megszakad a szívem érte. Még mindig emlékszem, hogy amikor belenéztem a szemébe, láttam benne, hogy milyen nagy szíve van. Láttam benne a kedvességet, egyszerűen ránéztél és megnyugvást találtál. Emlékszem a kutyapancsikra, amikor élvezetet és ravaszságot láttam abban a gyönyörűen csillogó szemeiben. Amikor jött egy kisebb kutyus és India minden áron játszani akart vele! Amikor odajött és óvatosan simit kért tőlünk. Egy életig sorolhatnám a szebbnél szebb emlékeket, de száz szónak is egy a vége, India volt a legkedvesebb kutya, akit valaha ismertem és ismerni is fogok. Minden erőmmel rajta vagyok, hogy elmehessek hozzátok, csak sajnos most minden “összejött”, ezért nem hiszem hogy egy ideig az iskolán kívül nagyon lenne időm valamire. A szünetekben utazunk és tanulunk, de valamikor már mindent eldobva kimegyek, mert már lassan nem bírom ki hogy ne!”
Dehát az élet nem állt meg, remek társaság jött össze: Kyle és River, Gréta, Zserbó, Maci, Cooper és Brutus. Brutus, a zsebzsarnokölő -bison – már egészen felszabadult, ugat, játszik, bandázik, rá se ismerünk. Maci és Cooper először vannak nálunk, két uszkárköltemény, a kedvesség, a jétékosság és az intelligencia pompás szövedékei, Maci mindenkivel azon nyomban „tegeződik” és a lehető legközvetlenebb, Cooper visszahúzódóbb, de amikor aztán fölenged és kivételesen tiszta tekintetét ránk szegezi, akkor elolvadunk. Kyle, River, Zserbó és Gréta is a legkiválóbb fomájukat hozták, magatartás-szorgalom: 5! Breki és Bajkál még bizonytalanok, keresik Indiát.

Szia Zoé! Szép levelet írtál! India)

This Post Has 2 Comments

Vélemény, hozzászólás?